nieuws

Infa introduceert echtscheidingsmodule

Archief

Softwareontwikkelaar Infa heeft voor financieel dienstverleners een Echtscheidingsmodule gemaakt die kan worden ingepast in het programma AfinPro. Infa speelt daarmee in op de slechte voorlichting die in het algemeen aan betrokkenen wordt geboden.

Infa introduceert echtscheidingsmodule

"Voor de meeste consumenten lijkt de financiële situatie een puzzel van spelregels en producten. Juist dan heeft de consument zijn of haar financieel adviseur hard nodig. 'Kan ik in het huis blijven wonen?' en 'Hoe ziet mijn pensioen er straks uit?' zijn veel voorkomende vragen", betoogt Infa.

Met de echtscheidingsmodule is het mogelijk de inkomens en vermogenscomponenten in AfinPro te verdelen en op basis van deze verdeling een advies aan twee aparte alleenstaande cliënten aan te maken."Dus zonder dubbele invoer", aldus Infa, die de module kwalificeert als een belangrijke ondersteuning voor de fee-based adviseur.

Reageer op dit artikel