nieuws

Independer: online sluiten hypotheek niet haalbaar

Archief

Het online sluiten van een hypotheek is volgens Independer niet haalbaar. “Hypotheken zijn voor ons altijd een zorgenkindje gebleken”, concludeert directeur Ruud Martens. De vergelijkingssite gaat nu rapportcijfers toekennen aan hypotheekkantoren.

Independer: online sluiten hypotheek niet haalbaar

Over de afgelopen tien jaar heeft Independer diverse hypotheekconcepten in de markt gezet, zoals het doorgeven van leads aan geldverstrekkers, het bijstaan van internetters met eigen adviseurs en een callcenter en het doorgeven van leads aan hypotheekadviseurs.

Klanten blijven de hypotheekdiensten laag waarderen. Nu omdat zij naar onbekende intermediairbedrijven worden doorverwezen en niet duidelijk is of die kwalitatief goed zijn. Om consumenten te helpen in hun zoektocht naar een goede hypotheekadviseur, kent Independer voortaan rapportcijfers toe aan hypotheekkantoren. Voor dat doel beantwoorden consumenten na een hypotheekadvies vijftig vragen. Volgens Independer wordt het initiatief van harte ondersteund door de AFM en is ook de Vereniging Eigen Huis positief.

Tien jaar na de start behoort Independer tot de twintig grootste intermediairbedrijven in ons land (omzet € 15 mln). Met op jaarbasis 50.000 nieuwe autopolissen is Independer voor sommige verzekeraars de grootste aanbrenger.

Reageer op dit artikel