nieuws

Hypotheker wil uitleg van Rabobank

Archief

Rabobank heeft de samenwerking met De Hypotheker stopgezet. “De keten is niet meer puur een distributiekanaal, maar een concurrent”, geeft de bank als reden. Hypotheker-directeur Bas Millenaar (foto) is het er niet mee eens en gaat volgende week praten met Rabobank.

Hypotheker wil uitleg van Rabobank

"De Hypotheker is zich aan het transformeren van tussenpersoon naar financieel dienstverlener en streeft nu ook naar het opbouwen van een langdurige relatie met de klant. Dan word je elkaars concurrent", zegt een Rabo-woordvoerder. Met andere intermediaire partijen wordt de samenwerking gewoon voortgezet.
Volgens Millenaar werd minder dan 5% van de hypotheken bij de keten ondergebracht bij Rabobank. "Ik begrijp het niet: eindelijk doen we het goed in de ogen van de klant en nu wordt de samenwerking beëindigd. We zijn ermee begonnen omdat Rabobank meer marktaandeel in de steden wilde. De lokale vestigingen daar zijn niet blij met deze oekaze van het hoofdkantoor." Millenaar zegt volgende week met de bank te gaan praten. Volgens Rabobank zelf is er overigens geen sprake van ontevredenheid bij de vestigingen in de steden.

Reageer op dit artikel