nieuws

Hogere premies voor facebookers en twitteraars?

Archief

Britse verzekeringsmaatschappijen zouden overwegen om de premies voor inboedelverzekeringen te verhogen voor mensen die op internet actief zijn binnen sociale netwerken als Facebook of Twitter. Een onderzoek van Legal & General heeft namelijk aangetoond dat zij op het web frequent gevoelige privé-informatie achterlaten, waar inbrekers handig gebruik van zouden kunnen maken.

Hogere premies voor facebookers en twitteraars?

In het 'Digitale Criminelen Rapport', in opdracht van Legal & General uitgevoerd door presentator en voormalig inbreker Michael Fraser van BBC-programma 'Versla de inbreker', staat dat 38% van de sociale netwerkers op internet details over hun vakantie plaatsen. Tweeduizend jongeren, tussen 16 en 24 jaar oud, werden ondervraagd en getest op het accepteren van volkomen vreemden als 'internetvriend'. Bij Twitter werd de onbekende in negen van de tien gevallen geaccepteerd, bij Facebook-gebruikers gold dit voor 13%. "Zonder enige twijfel gebruiken dieven deze sociale netwerken om hun doelen te bepalen. Ik noem dat internetshoppen voor inbrekers", aldus Fraser.
Een Legal & General-directeur noemt het gedrag een uitdaging voor verzekeraars. "Je kunt moelijk bewijzen dat ergens is ingebroken vanwege details die op internet zijn te vinden. Maar het kan wel zijn dat we nadrukkelijk gaan kijken naar het aantal jongeren in een huishouden."

Reageer op dit artikel