nieuws

Handel in klantafspraken vrijgesteld van btw-heffing

Archief

De Belastingdienst heeft enkele leveranciers van leads en klantafspraken vrijstelling verleend van de betaling van btw. Deze beslissing vloeit voort uit de WFT-vergunning die tegenwoordig verplicht is voor leadgeneratoren die adressen en andere klantgegevens verstrekken.   Na dit besluit heeft het bedrijf AfsprakenManager.nl zijn financiële systeem aangepast, zodat nu ook btw-loze transacties verwerkt kunnen worden. […]

De Belastingdienst heeft enkele leveranciers van leads en klantafspraken vrijstelling verleend van de betaling van btw. Deze beslissing vloeit voort uit de WFT-vergunning die tegenwoordig verplicht is voor leadgeneratoren die adressen en andere klantgegevens verstrekken.
 
Na dit besluit heeft het bedrijf AfsprakenManager.nl zijn financiële systeem aangepast, zodat nu ook btw-loze transacties verwerkt kunnen worden. Inmiddels doet de eerste leverancier van leads dit, het bedrijf Business Guidance Consultancy.
 
"Voor de tussenpersoon pakt dit gunstig uit. Voorheen betaalde die 19% btw over de geleverde lead, maar kon dit bij de Belastingdienst niet terugvorderen, omdat zij zelf vrijgesteld zijn van btw-heffing", aldus Joost van der Laan van AfsprakenManager.
 
Zijn bedrijf berekent nu een extra marge van 10% plus btw door aan de afsprakenbureaus die leads aanleveren op de marktplaats. "Dat zijn natuurlijk marginale bedragen. We hebben het dan over € 4 tot € 6 euro per lead."
AfsprakenManager werkt samen met 45 bureaus die leads aanleveren en 1.650 intermediairs die ze afnemen.

Reageer op dit artikel