nieuws

Groenemeijer: ‘Leg uw lot niet in handen verzekeraars’

Archief

Ook al is het prettig samenwerken met de intermediairverzekeraars, de bemiddelaar dient zijn lot niet in hun handen te leggen. “U vindt uw weg naar alle aanbieders, als dat nodig is voor uw klant. U rekent uw businesspartners af op hun prestaties op het gebied van product, prijs en proces.” Dat zei Rob Groenemeijer dinsdag tijdens het eerste congres van Fidin, de federatie van NVA en NBVA.

Groenemeijer: ‘Leg uw lot niet in handen verzekeraars’

Groenemeijer: "En u zult niet gratis het werk van de aanbieder overnemen, wanneer hij daar zelf in vastloopt. De voorwaarden tot samenwerking zullen van twee kanten worden bepaald. De samenwerking in de keten wordt dus zakelijker en losser. Maar ook doelmatiger."
In dit verband verwees Groenemeijer naar het actuele wapenfeit in de ketenintegratie via Aplaza. Afgelopen week is de eerste transactie met eenmalige invoer volledig geslaagd: vanuit en weer terug naar het systeemhuispakket op het assurantiekantoor. "Dat alles zonder dat er één hand aan te pas is gekomen. Volgens de betrokkenen is sprake van een tijdwinst van 20 minuten voor genoemde transactie! Dit is een feit om even goed bij stil te staan, want daarmee lijkt een nieuw transactietijdperk ingeluid voor intermediaire distributie."

Reageer op dit artikel