nieuws

Geen individuele levenproducten meer bij Zwitserleven

Archief

Om het merkenbeleid te vereenvoudigen, gaat SNS Reaal de labels Zwitserleven en Reaal losser van elkaar neerzetten. Dat heeft tot gevolg dat Zwitserleven zich alleen nog richt op pensioenen en geen individuele levenproducten meer zal verkopen. Daarnaast verdwijnt DBV: de levensverzekeraar gaat komend jaar op in Reaal.

Geen individuele levenproducten meer bij Zwitserleven

"We willen het assortiment van Reaal en Zwitserleven gaan ontdubbelen. Reaal wordt het brede intermediairmerk voor leven, hypotheken en schade en Zwitserleven gaat zich richten op het thema pensioenen", zegt SNS Reaal-bestuursvoorzitter Ronald Latenstein van Voorst.

DBV, nu nog met circa 200 medewerkers gevestigd in Zeist, wordt volledig geïntegreerd in Reaal. "Een zelfstandige positie zou op lange termijn niet houdbaar zijn", zegt Reaal-directievoorzitter Wim Henk Steenpoorte. Het concern verwacht dat door de samenvoeging 70 arbeidsplaatsen vervallen. De integratie van DBV, in premievolume de negende individuele levensverzekeraar van ons land, moet in de zomer van volgend jaar zijn afgerond.

Inclusief Zwitserleven en DBV onttroont Reaal met circa € 2,5 mld premie-inkomen (cijfer 2007) vrijwel zeker Nationale-Nederlanden (€ 2,2 mld) als grootste individuele levensverzekeraar.

Reageer op dit artikel