nieuws

Fortis UK start verzekeringsbedrijf met supermarkt Tesco

Archief

Fortis UK heeft de besprekingen met de Britse supermarkt Tesco afgerond en koopt voor € 115 mln een belang van 50,1% in de joint venture Tesco Insurance Limited. Die maatschappij zal onder het supermarktlabel auto-, bestelwagen- en woningverzekeringen gaan aanbieden in het Verenigd Koninkrijk.

Fortis UK start verzekeringsbedrijf met supermarkt Tesco

Tesco deed dat tot voor kort samen met Royal Bank of Scotland. De in tien jaar tijd opgebouwde portefeuille telt anderhalf miljoen klanten en is op jaarbasis goed voor een premieomzet van € 573 mln. Het aantal door Fortis verzekerde auto's zal door de samenwerking stijgen tot ongeveer 2,7 miljoen, waardoor de Britse tak van het voormalige Fortis-concern in het Verenigd Koninkrijk de tweede grootste autoverzekeraar wordt.
Binnen Tesco Insurance krijgt de supermarkt de verantwoordelijkheid over het prijsbeleid, de verkoop (in de winkels en via de telefoon en internet), de marketing, de klantendienst en de ontwikkeling van nieuwe producten. Fortis moet voor de acceptatie en het claims management zorgen. Met de start van Tesco Insurance, eind 2010, worden 1.500 nieuwe banen gecreëerd.
Onder het label Tesco worden ook reis- en huisdierenverzekeringen aangeboden; verder is er de vergelijkingssites Tesco Compare. Fortis UK is de risicodrager achter de verzekeringen van de Britse winkelketen Marks & Spencer.

Reageer op dit artikel