nieuws

Fidin tegen verplicht integriteitsregister DSI

Archief

Federatie Fidin (NVA en NBVA) is absoluut geen voorstander van verplichte registratie in een integriteitsregister. In het voorstel van de stichting DSI (Deskundigheid, Screening en Integriteit) om iedereen met een integriteitsgevoelige functie te registreren zien wij niets, zegt Joeri van Looij namens Fidin. “Dat wil zeggen: niet als dit verplicht wordt gesteld.”

Fidin tegen verplicht integriteitsregister DSI

"Aansluiting op vrijwillige basis juichen wij toe, om voor de consument onderscheid te houden in de kwaliteit van dienstverlening. Volgens ons zijn er binnen het wettelijk kader van de WFT voldoende waarborgen voor integer advies. Op nieuwe lasten en verplichtingen zitten we niet te wachten. Bovendien loop je het risico dat door al die registers en keurmerken de consument door de bomen het bos niet meer ziet." 

Reageer op dit artikel