nieuws

FBTO komt met polis voor digitale bestanden

Archief

Achmea-dochter FBTO heeft een ‘digitale inboedelverzekering’ ontwikkeld. Die dekt het verlies van bestanden op privé-computers. “Nederlanders beschermen hun digitale bestanden op de privé computer niet of nauwelijks tegen verlies”, concludeert de maatschappij na onderzoek onder 1.200 consumenten.

FBTO komt met polis voor digitale bestanden

Bestanden als foto's en mail kunnen bij FBTO worden opgeslagen in een persoonlijke digitale box. Die kan met een code worden geopend bij schade door brand, diefstal, waterschade, een computervirus of een systeemcrash. Hoewel driekwart van de ondervraagde consumenten wel eens een back-up maakt van zijn gegevens, is blijft het gevaar van verlies bestaan, aldus FBTO: "Opslagsystemen zoals een portable harde schijf, usb-stick of dvd zijn niet meer te raadplegen op het moment dat een brand een woning verwoest. Dit biedt dus geen echte zekerheid." Foto's worden beschouwd als de bestanden met de meeste emotionele waarde. Ongeveer de helft van de respondenten zou het prettig vinden als het beschermen van computerbestanden onderdeel zou uitmaken van hun inboedelverzekering.

Reageer op dit artikel