nieuws

EHB Financieel Advies legt het loodje

Archief

Sterk toegenomen problemen met de incasso van premies van uitvaartverzekeringen hebben EHB Financieel Advies in Lelystad de das omgedaan. Eigenaar Martin Heidekamp zag zich genoodzaakt het faillissement aan te vragen. Het kost 34 mensen hun (deeltijd-)baan.

EHB Financieel Advies legt het loodje

Heidekamp (41) begon in de zomer van 2007 voor zichzelf met EHB Financieel Advies (EHB staat voor Eerste Hulp Bij). Het bedrijf legde zich toe op de verkoop van uitvaartverzekeringen en werkte landelijk met negen mensen in de buitendienst. Dat gebeurde onder de handelsnaam Verenigde Uitvaart Adviseurs (Vuad). Hoewel het de laatste tijd al minder florissant ging, zag Heidekamp nog tot een maand geleden perspectief. De omvang van provisieterugboekingen is daarna zo snel gestegen, dat er volgens hem onoverkomelijke financiële problemen ontstonden.
Heidekamp gaat nog wel verder met zijn op schadeverzekeringen gerichte EHB Verzekeringen. "Daarin gaat het louter om doorloopprovisie."

Reageer op dit artikel