nieuws

Duitse tussenpersoon is zelden jong

Archief

Meer dan de helft van alle Duitse assurantietussenpersonen is ouder dan 45 jaar. Eén op de negen is zelfs ouder dan 60, zo blijkt uit een studie van brancheorganisatie BVK (Bundesverbandes Deutscher Versicherungskaufleute). Het aandeel van mensen met een leeftijd onder de 30 jaar is in tien jaar tijd meer dan gehalveerd tot nog geen 2%. Het beroep verliest meer en meer aan attractiviteit, stelt het BVK.

Duitse tussenpersoon is zelden jong

Het aandeel van de generatie van 30- tot 45-jarigen is tussen 1998 en 2009 eveneens substantieel afgenomen van 41% tot 33%. De gemiddelde leeftijd van een Duitse assurantietussenpersoon is in die periode van 46 jaar gestegen tot 48 jaar.
Nu is 11% van de Duitse assurantiebemiddelaars zestigplusser, tegen 8% tien jaar geleden. In 2006 bereikte het aandeel van de senioren echter een piek met 13,7%. Het van kracht worden van een richtlijn voor assurantiebemiddeling heeft sindsdien veel oudere tussenpersonen doen besluiten het bijltje erbij neer te gooien.
Voor de afnemende aantrekkingskracht op jongeren geeft BVK drie hoofdredenen: verzekeraars zouden weinig "levensvatbare klantbestanden" meer aanleveren, de bedrijfskosten stijgen en door de opmars van internetverzekeren staan de provisie-inkomsten onder druk.

Reageer op dit artikel