nieuws

DSB sluit veel vestigingen

Archief

DSB Bank heeft nog maar zeven vestigingen over. Dat waren er vroeger veel meer. Wie ter kantore van de DSB Bank een lening wil afsluiten, moet flink omrijden. Althans, als je niet in de buurt woont van Amstelveen, Echt, Eefde, Enschede, Rotterdam of natuurlijk Wognum in Noord-Holland. Dan is er nog een DSB-kantoor in Emmeloord dat onder de naam Becam opereert.

DSB sluit veel vestigingen

Het leenimperium van Dirk Scheringa (ook Frisia, Lenen.nl en Postkrediet) lijkt flink afgebrokkeld te zijn. Want DSB had vroeger in elk geval ook bankfilialen in Amsterdam-Noord, Zoetermeer, Veenendaal, Maastricht, Leeuwarden, Arnhem, Alphen aan den Rijn, Middelburg, Almere, Lelystad, Emmen, Heerhugowaard, Breda en Leiden.
 
Recessie
Bij de verdwijning van de vestiging in Leeuwarden eind vorig jaar zei woordvoerder Klaas Wilting dat het kantoor achterhaald is door de snelle opkomst van internetbankieren en het toenemend bezoek van medewerkers van de bank aan klanten thuis.
Dat er zoveel filialen zijn verdwenen heeft hoogstwaarschijnlijk meer oorzaken. Zoals iedereen weet is de hypotheekmarkt flink ingezakt, omdat er veel minder huizen worden verkocht en de oversluitmarkt (het onderbrengen van een hypotheeklening bij een andere bank tegen gunstiger voorwaarden) door de gestegen rente minder aantrekkelijk is.
 
Lees hier het volledige bericht in De Pers

Reageer op dit artikel