nieuws

DSB kapt volledig met boeterente

Archief

DSB Bank gaat klanten nooit meer boeterente in rekening brengen als zij naar een goedkopere geldverstrekker overstappen, ongeacht de rentevaste periode. “We schrappen de boeterenteclausule uit de voorwaarden”, bevestigt woordvoerder Klaas Wilting de unieke stap: het berekenen van boeterente vóór het aflopen van de rentevaste periode is gangbaar in hypothekenland.

DSB kapt volledig met boeterente

De bank had al besloten om een aantal boetes terug te draaien die waren opgelegd aan klanten met een variabele rente, die hun hypotheek wilden oversluiten. Nu wordt voor alle te sluiten hypotheken de boeterente afgeschaft: wie bijvoorbeeld een 10 jaar vaste hypotheek sluit, kan bij DSB Bank voortaan ook na een jaar al boetevrij overstappen naar een aanbieder met een gunstiger tarief.
Bij het hoofdkantoor van de bank in Wognum is vrijdag door een bescheiden gezelschap gedupeerden gedemonstreerd. "Dat is heel rustig verlopen", aldus Wilting. Volgens hem waren er onder de demonstranten drie klanten, die zijn uitgenodigd voor een gesprek. Volgens Wilting heeft DSB Bank inmiddels 200 klachten behandeld; de helft is afgewezen en de andere helft krijgt een compensatievoorstel. "De Ombudsman is tevreden over de manier waarop we dit afwikkelen."

Reageer op dit artikel