nieuws

De Goudse: arbeidsongeschikte wél goed af bij verzekeraar

Archief

De Goudse, die zich profileert als verzuim- en inkomensverzekeraar, is het niet eens met de conclusie van vakbond FNV dat een arbeidsongeschikte werknemer slecht af is bij private verzekeraars. “Integendeel, wij hebben een gegarandeerd budget voor re-integratie”, aldus Valentina Visser, manager Inkomen.

De Goudse: arbeidsongeschikte wél goed af bij verzekeraar

"Wij zijn het met de kosten/baten-analyse van de FNV niet eens", zegt Visser. "Zo hanteren wij bij De Goudse een budget van € 8.000 voor re-integratie van een werknemer. Dat is een gegarandeerd budget. Dus dat het na twee jaar stil wordt bij een private verzekeraar is onzin."
De Goudse kan zich wel prima vinden in het voorstel van FNV om een rechtstreeks vorderingsrecht van werknemer op verzekeraar in te stellen. "Het komt regelmatig voor, dat een werkgever een arbeidsongeschikte werknemer pas na twee jaar ziekteverzuim aanmeldt bij de verzekeraar. Dat is natuurlijk veel te laat voor een goede re-integratieinspanning. Het is dus goed als de werknemer dat vorderingsrecht krijgt", aldus Visser.

Reageer op dit artikel