nieuws

De Amersfoortse breekt met Gezins Verzekering Service

Archief

NVA-NBVA

 Bij de NVA ontstonden in september 1984 sterke twijfels over de haalbaarheid van een fusie met de NBVA. In een persbericht werd gesteld: "Thans blijkt namelijk dat het in gang gezette en op een fusie gerichte beleid niet of niet meer gedragen wordt door een meerderheid van het NBVA-bestuur." Toenmalig NBVA-voorzitter Anton Bosma wilde graag naar een snelle afronding van de fusiebesprekingen, maar de meerderheid van de andere bestuursleden bleef voorstander van een rustiger tempo.
 
Ontmoedigingsbeleid
"Wij zijn bezig hard te maken dat bepaalde reisverzekeraars een ontmoedigingsbeleid voeren bij de behandeling van klachten". Dat zei Dick Westendorp, directeur van de Consumentenbond, in september 1984 in een lezing voor de West-Brabantse Assurantie Club.
"Veel verzekeraars behandelen klachten die bij hen binnenkomen niet correct. Bij de afwijzing van een claim is het antwoord van de verzekeraar vaak onvoldoende, terwijl de correspondentie hierover een te lange tijd in beslag neemt. Bij reisverzekeraars is dit ontmoedigingsbeleid vrij algemeen."
Vanuit Westendorps gehoor kwam het verweer dat juist reisverzekeraars te maken hebben met pieken in het aantal claims, hetgeen vertragend kan werken. Westendorp ontkende dat dit de reden zou zijn. "Bij bepaalde reis-verzekeraars is er sprake van een bedrijfsfilosofie. Het duurt vaak een half jaar, soms wel een jaar, voordat de zaak is uitgezocht."
 
Amev
"De kans is groot, dat de namen van de maatschappijen 'Utrecht' en 'Holland' binnen anderhalf jaar worden gewijzigd, mogelijk in Amev Leven en Amev Schade." Dit berichtte AM in september 1984 op grond van een welingelichte bron.

Reageer op dit artikel