nieuws

BSA behoudt rol via Europese aanbestedingen

Archief

BSA Schaderegeling in Zoetermeer zal ook de komende vier jaar zowel de uitvoering van de Verhaalswet Ongevallen Ambtenaren (VOA) voor de overheid als van het Omslagstelsel Rijkswagenpark verzorgen. Dat is de uitkomst van twee recente Europese aanbestedingen.

BSA behoudt rol via Europese aanbestedingen

Het VOA-contract betreft de uitoefening van het verhaalsrecht dat de rijksoverheid als werkgever heeft. Dit recht behelst het verhaal van het doorbetaalde salaris en de eventuele wao/wia-uitkering. De uitvoering van het omslagstelsel betreft het beheer van de polisadministratie en de afhandeling van schadeclaims in verband met de bijna 10.000 gekentekende en ongekentekende voertuigen van de overheid.
BSA (43 medewerkers) voert sinds jaar en dag de uitvoering van deze contracten uit, maar naar Europees recht dienden deze contracten dit jaar aanbesteed te worden. Na een aanbestedingsronde met diverse gegadigden zijn de contracten vanaf 2010 voor vier jaar aan BSA gegund met een optie tot verlenging van twee keer twee jaar.
BSA bestaat sinds 1956, oorspronkelijk als buitendienst van het ministerie van Financiën. Sinds begin 2002 fungeerde het bureau als een zelfstandig
onderdeel van Loyalis. In september 2007 namen de directieleden Eric Joosten en Michel Roumen  de aandelen over.

Reageer op dit artikel