nieuws

Britse autoverzekeraars verliezen meer dan miljard

Archief

De Britse verzekeringsindustrie heeft in 2008 meer dan een miljard pond moeten toeleggen op autoverzekeringen. Toezichthouder FSA maakte eerder een jaarverlies van € 565 mln bekend, maar volgens onderzoekers van Watson Wyatt is het verlies in werkelijkheid € 1,1 mld. Verzekeraars zouden door reserves aan te wenden de verliezen nog enigszins hebben weggepoetst.

Britse autoverzekeraars verliezen meer dan miljard

Door de resultaten te ontdoen van de toevoegingen uit voorzieningen uit vroeger jaren hebben de onderzoekers berekend dat het onderliggende verzekeringsresultaat in 2007 ook al desastreus was : € -1,25 mld. In het laatste decennium zu alleen het jaar 2004 profijtelijk zijn geweest voor de Britse autoverzekeraars: € +88 mln.
Hoewel de prognose voor het lopende jaar een stuk beter is, wijst Watson Wyatt op toekomstige bedreigingen als nog verder toenemende prijstransparantie en dus -concurrentie en een toename van personenschadeclaims. De verzekeraars zullen premies moeten verhogen, alsmede kosten verlagen en trachten het aantal claims te verlagen. Verder zal er meer werk worden gemaakt van fraudebestrijding, luidt de voorspelling.
Afgelopen week nam de verzekeringstak van de Britse bank HSBC een andere maatregel: de afgifte van nieuwe autoverzekeringen is per direct gestaakt.

Reageer op dit artikel