nieuws

Brand bij PSV kost Interpolis tonnen

Archief

De brand in het stadion van eredivisieclub PSV levert Interpolis vermoedelijk een schadepost op van enkele tonnen tot een miljoen.

 

Dat bedrag noemde commercieel directeur Marcel van den Bunder van PSV tegenover lokale media.

 

Op 1 september was de firma Hesta in het Eindhovense Philips-stadion bezig met laswerkzaamheden. Volgens een van de lassers waren er tijdens de werkzaamheden vonken in een gleuf in het beton gevallen. "Het spul dat daarin lag, vatte vlam, maar ik kon het niet doven."

 

Het vuur verspreidde zich vervolgens razendsnel over de plastic stoeltjes van een deel van de tribune in de zuidwesthoek van het stadion, boven eetcafé De Verlenging en restaurant Avant Garde.

 

De brandweer had het vuur na een half uur onder controle en ook de experts van Interpolis waren snel ter plekke, zegt stadionmanager Frank Wijnveld. Hij is zeer tevreden over de afwikkeling van de schade, die behalve schoonmaakwerkzaamheden ook de vervanging behelst van een groot aantal stoeltjes, glazen tussenschotten en betondelen. De circa tweehonderd PSV-fans met een vaste plaats in het getroffen deel van het stadion kunnen echter zeker twee thuiswedstrijden niet op hun eigen plek zitten en hebben tijdelijk een andere plek toegewezen gekregen.

 

Reageer op dit artikel