nieuws

Bos: ‘Provisies tot 90% totaal idioot’

Archief

Minister Bos (Financiën) vindt provisies van 80% tot 90% “totaal idioot”. Hij zei dit woensdag in de Tweede Kamer bij de algemene financiële beschouwingen. Hij noemde de recente verhalen over de gang van zaken bij DSB Bank “niet iets om vrolijk van te worden”.

Bos: ‘Provisies tot 90% totaal idioot’

Vanuit de Tweede Kamer was dinsdag al aangedrongen op actie van de overheid ten aanzien van DSB. Volgens Bos zitten het ministerie van Financiën en toezichthouder AFM "er bovenop". Sommige (belonings-)regels zijn of worden aangepast, zo liet hij de Kamer weten. Insteek is vooral dat de provisies inzichtelijker worden, waardoor er minder van de desbetreffende producten verkocht zullen worden, zo is zijn verwachting.

Reageer op dit artikel