nieuws

Bom onder profvoetbal – WA-verzekering te laag

Archief

Clubs in het betaalde voetbal zijn niet of nauwelijks verzekerd voor hun aansprakelijkheid als werkgever indien een van hun spelers een tegenstander zwaar blesseert. En dat terwijl claims in dergelijke gevallen tegenwoordig al snel in de tientallen miljoenen kunnen lopen.

Bom onder profvoetbal – WA-verzekering te laag

Een dag nadat heel België in rep en roer raakte door de charge van Standard-speler Witsel op Anderlecht-voetballer Wasilewski, werd gisteren na een procedure van twintig jaar de uitkomst bekend van 'de zaak Hoekman'.  De voormalige linksbuiten incasseerde recent ettelijke miljoenen schadevergoeding van FC Utrecht, omdat toenmalig Utrecht-doelman Jan Willem van Ede hem in 1987 zwaar blesseerde. (….) De huidige eigenaar van FC Utrecht, Frans van Seumeren, erkent dat een dergelijk blessuregeval clubs tegenwoordig de kop kan kosten. "Met de huidige spelerssalarissen zijn dergelijke claims niet meer te verzekeren. De premies zouden onbetaalbaar worden."

(De Gelderlander, pag. 1)

 

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

Verzekeraar komt met nieuw farmaciebeleid op de proppen

(De Telegraaf, pag. 25)

 

Dubbele aftrek hypotheek bij onverkoopbaar huis

(Trouw, pag. 12; De Gelderlander, pag. 3)

 

Makkelijker af van abonnementen

(De Gelderlander, pag. 12)

 

Camera vaakst verloren op reis

(De Volkskrant, pag. 7; De Gelderlander, pag. 12)

Reageer op dit artikel