nieuws

Banken in geweer tegen AFM

Archief

De nieuwe voorstellen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om de zogenaamde ‘Tophypothken’aan te pakken, leiden overwegend tot afwijzende reacties. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) wijs een koppeling van het maximaal te verstrekken hypotheekbedrag aan de woningwaarde mordicus af. De Vereniging Eigen Huis meent dat er te zware middelen worden ingezet.

Banken in geweer tegen AFM

Het ministerie van Financiën is sceptisch over de nieuwe voorstellen die voorzitter Hans Hoogervorst van de AFM gisteren presenteerde. "Het is alleen een verbetering te noemen omdat de voorstellen minder stringent zijn dan eerder", aldus een woordvoerder van eht ministerie.
(Het Financieele Dagblad, pag. 13) 
 
Zie ook:
 
Woningmarkt potdicht door aanpak AFM  
(De Telegraaf, pag. 9)
 
'Dit is geen startertje pesten'
(Trouw, pag. 12) 
 
Geen verbod tophypotheek
(NRC, pag. 13)
 
Maximering hypotheek van de baan
(De Volkskrant, pag 9)
 
AFM: tophypotheken mogen soms wel
(Parool, pag. 23)
 
Lagere hypotheek gezin
(De Gelderlander, pag. 19)

Reageer op dit artikel