nieuws

Atradius dekt werkkapitaal exporteurs

Archief

Kredietverzekeraar Atradius Dutch State Business heeft voor banken die geld verstrekken aan exporteurs van kapitaalgoederen een werkkapitaalverzekering geïntroduceerd.

Atradius dekt werkkapitaal exporteurs

De polis dekt het risico dat de exporteur geleend werkkapitaal niet kan terugbetalen aan zijn financier. "Hiermee kunnen exporteurs meer ruimte krijgen bij hun bank om export voor te financieren." Bedrijven komen door de financiële crisis moeilijker aan werkkapitaal dan voorheen.
De verzekering geldt voor maximaal 80% van de banklening en wordt alleen verstrekt als ook het exportrisico bij Atradius is verzekerd. De dekking is tot stand gekomen in overleg met exporteurs, banken en de ministeries van Financiën en Economische Zaken. Eind volgend jaar wordt bekeken of er nog behoefte is aan de dekking.
Atradius Dutch State Business is uitvoerder van de exportkredietverzekeringsfaciliteit van de overheid, die door de Nederlandse staat wordt herverzekerd.

Reageer op dit artikel