nieuws

Assurantiekantoren gaan helpen bij afstemming opleiding

Archief

In Zuidoost-Brabant is een overeenkomst gesloten tussen enerzijds IAK Verzekeringen, Cantos-Malherbe, Boogaard Assurantiën en Meerland Verzekeringen, de verzekeraars Fortis en ING en ABN Amro, Rabobank en Tempo Team en anderzijds kenniscentrum Ecabo en ROC Eindhoven. Zij gaan de opleidingsinstituten helpen verzekeringsopleidingen beter af te stemmen op de prakiijk.

Assurantiekantoren gaan helpen bij afstemming opleiding

Uit marktonderzoek van Ecabo is namelijk gebleken dat onder meer de vierjarige mbo-studie 'Commercieel medewerker bank- en verzekeringswezen' te weinig mensen levert om, zelfs op dit moment, de vacatures in de regio te kunnen vullen. Uit het onderzoek blijkt ook dat de opleiding, waar de nadruk op de theorie ligt, moeilijk de snelle ontwikkeling in het bank- en verzekeringswezen bij kan houden. Genoemde bedrijven gaan de opleiders nu helpen door betere studievoorlichting, bedrijfsbezoeken en goede stageplaatsen. Verder zullen de deelnemende bedrijven ook helpen bij de examinering, zodat het diploma echt garandeert dat iemand klaar is voor een baan, aldus Ecabo.   

Reageer op dit artikel