nieuws

ASR reduceert buitendienst

Archief

Een deel van de buitendienstmedewerkers van ASR Verzekeringen heeft te horen gekregen dat ze moeten solliciteren op hun eigen functie. “ASR heeft een reorganisatie aangekondigd waarbij functies gaan veranderen. Daarbij is aangegeven dat iedereen op zijn eigen functie moet solliciteren en daarmee zijn ze dus eigenlijk collectief boventallig verklaard”, zegt Unie-bestuurder Wim ter Welle.

ASR reduceert buitendienst

Ter Welle vervolgt: "Uiteindelijk is natuurlijk het doel dat er minder mensen overblijven." Hij omschrijft de actie van ASR als "nogal boud". De reorganisatie betreft circa 170 van de buitendienstfuncties bij ASR Verzekeringen. "Redenen daarvoor zijn de marktontwikkelingen, zoals de veranderingen in het distributielandschap, de veranderde eisen en wensen vanuit het intermediair en de strategie van ASR Nederland", aldus ASR. "De buitendienstfuncties zijn opnieuw gedefinieerd met het oog op de nieuwe omgeving en eisen. Volgens de formele procedure is vastgesteld is dat het om nieuwe functies gaat." Het aantal buitendienstfuncties wordt verminderd met circa 20% tot 140. De buitendienstfunctionarissen van wie de functie komt te vervallen, worden aangemerkt als boventallig. Wie bij sollicitate niet wordt geselecteerd, wordt formeel boventallig per 1 januari 2010.

Reageer op dit artikel