nieuws

Aov wordt oversluitmarkt

Archief

Direct writer Ohra probeert ondernemers te verleiden over te stappen naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering van de Arnhemse verzekeraar. “De actie is gericht op zelfstandigen, die het moelijk hebben”, verklaart Ohra. Ook andere maatschappijen proberen met soepele acceptatie klanten bij de concurrent weg te kapen.

Aov wordt oversluitmarkt

Uit eigen onderzoek van Ohra zou blijken dat een ondernemer in negen van de tien gevallen goedkoper uit kan zijn voor zijn arbeidsongeschiktheidsverzekering. "Wij hopen natuurlijk marktaandeel te winnen met deze oversluitactie."
Iedereen die wil oversluiten, wordt behandeld alsof een nieuwe aov wordt gesloten. Ohra claimt wel een scherpe premie te hanteren. Aantallen overstappers noemt Ohra niet, "maar het is een succesvolle actie en er zit een stijgende lijn in" .

Generali maakt het overstappen al langer mogelijk: "Sinds begin dit jaar kunnen klanten zonder inlooprisico overstappen. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Vaak is dat inlooprisico bij andere partijen een probleem."

Nationale-Nederlanden zegt desgevraagd al twee jaar het oversluiten te faciliteren. Een speciale oversluitactie is niet aan de orde. "Onze voorwaarden zijn minimaal gelijk en vaak beter, tegen een scherpe prijs. Wij zien in de markt dat het tot reactie leidt", aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel