nieuws

Akkoord ING en bonden over verlenging cao

Archief

ING en de vakorganisaties hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over verlenging van de ondernemings-cao en het sociaal plan voor de circa 28.000 ING-medewerkers in Nederland.

Akkoord ING en bonden over verlenging cao

De cao en het sociaal plan zouden eindigen op respectievelijk 1 april en 1 januari volgend jaar, maar lopen nu door tot en met 31 december 2011. Eerder was al een loonsverhoging overeengekomen van 1% per 1 januari 2010. Door de verlenging van de cao komt daar per 1 september 2011 nog eens een loonsverhoging bij van 1%. 'Targetbeloningen' kunnen vanaf 2010 variëren van 8% tot 16%. Dat betekent een verlaging met 2%. In het sociaal plan is afgesproken dat de bestaande beëindigingsvergoeding (op basis van de 'oude' kantonrechtersformule) zal worden gehandhaafd. Volgens Emanuel Geurts van vakbond De Unie lag er met de reorganisatie van de verzekeringspoot van ING in het vooruitzicht een grote druk op partijen om het huidige sociaal plan te verlengen, inclusief handhaving van de oude kantonrechtersformule. Voor medewerkers die boventallig worden, maakt het daardoor geen verschil meer of ze dat voor of na 1 januari 2010 worden.

Reageer op dit artikel