nieuws

AFM pakt diplomaverhuur aan

Archief

De AFM besteedt de laatste tijd veel aandacht aan diplomaverhuur in assurantieland. In zijn jongste nieuwsbrief stelt de toezichthouder ontduiking van integriteits- en deskundigheidseisen niet te accepteren. “Diplomaverhuur is een vorm van een ontduikingsconstructie”, aldus AFM.

AFM pakt diplomaverhuur aan

In de afgelopen maanden heeft de AFM onderzoek gedaan naar diplomaverhuur en met name het aanbod hiervan op internet. Aan de adverteerders is om informatie gevraagd en is veelal verzocht de advertentie te verwijderen. 90% heeft gereageerd op het verzoek en hiervan heeft inmiddels 80% zijn advertentie verwijderd. Ook is een enkele website uit de lucht gehaald. Aan de 10% die niet (volledig) heeft gereageerd zal een last onder dwangsom worden opgelegd. Daarnaast zal de AFM actief financieel dienstverleners benaderen die gebruik maken van diploma-inhuur en -verhuur.
"Diplomaverhuur leidt tot veel onrust in de markt, onder andere omdat het afbreuk doet aan eerlijke concurrentieverhoudingen. Ook de media hebben al een aantal keren aandacht besteed aan de advertenties op Marktplaats en over de website Michiel.cc zijn Kamervragen gesteld", aldus de AFM.

Reageer op dit artikel