nieuws

Afab-dochter weer onder vuur van AFM

Archief

De financiële waakhond AFM heeft opnieuw O&B Finance, een dochteronderneming van assurantiegroep Afab, op de korrel genomen. Het leenbedrijf werd in april al beboet, maar volgens goed ingevoerde bronnen was er aanleiding voor aanvullend onderzoek. Gisteren stonden plots onderzoekers van de AFM voor de deur, zo meldt De Telegraaf.

Afab-dochter weer onder vuur van AFM

O&B Finance kreeg in april een boete van € 6000 voor het onvoldoende inwinnen van informatie bij het adviseren van klanten over beleggingsverzekeringen. De AFM onderzocht toen in totaal dertien adviezen van O&B, in de periode van oktober 2007 tot en met maart 2008. Het bedrijf, een soort leenplatform, bleek niet zorgvuldig gehandeld te hebben bij het verkopen van beleggingsverzekeringen. Klanten zouden niet goed genoeg zijn ondervraagd over hun financiele positie. ‘Doordat onvoldoende informatie is ingewonnen, kan niet afdoende worden vastgesteld of het product aansluit bij de specifieke situatie van de klant. Ook op basis van de wél ingewonnen informatie heeft de AFM niet kunnen vaststellen waarom het product is geadviseerd’, aldus de toezichthouder destijds.

Commissaris Jaap van Duijn liet gisteravond weten niet op de hoogte te zijn van het onaangekondigde ‘bezoek’ van de AFM-onderzoekers. "Ik weet dat de AFM zaken onderzoekt bij Afab, maar hier weet ik niets van. Volgende week hebben we weer een vergadering. Wellicht dat het dan ter sprake komt." De AFM wilde bevestigen noch ontkennen of het bij O&B was binnengevallen.

(zie verder De Telegraaf, pag. 25)

 

AFM valt binnen bij omstreden dochter Afab

(Het Financieele Dagblad, pag. 15)

 

 

Overige verzekeringsberichten vandaag in de media:

 

PwC voorziet herschikking verzekeraars

(Het Financieele Dagblad, pag. 15)

 

'EU maakt polis duur'

(Het Financieele Dagblad, pag. 15)

 

SNS snijdt dieper in kosten

(Het Financieele Dagblad, pag. 21)

 

Reorganisatie bij SNS Reaal kost zeventig banen

(Trouw, pag. 13)

 

Inspraak bij pensioenfondsen

(De Volkskrant, pag. 9)

Reageer op dit artikel