nieuws

Aegon verlaagt wellicht risicopremie lopende polissen

Archief

Houders van een overlijdensrisicoverzekering van Aegon worden binnenkort wellicht actief door de maatschappij overgezet op een lager tarief. Dat zei directievoorzitter Marco Keim dinsdag tijdens het Fidin-congres in Dronten op een expliciete vraag van een tussenpersoon in de zaal. “Vanuit de optiek van een klant, zou het wel juist zijn.”

Aegon verlaagt wellicht risicopremie lopende polissen

Keim zegt het idee bij zijn vorige werkgever Zwitserleven al eens te hebben geopperd, maar bracht het daar niet in praktijk. "Het is een dilemma. Verzekeraars kunnen het langlevenrisico bij lijfrenten en pensioenen ook niet achteraf in de premies corrigeren. En als we het bij losse overlijdensrisicopolissen doen, dan schreeuwt iedereen direct dat de dekking in unit-linkedverzekeringen ook moet worden aangepast. Maar dat ligt toch iets lastiger."
Levensverzekeraars hebben de risicopremies voor nieuw te sluiten polissen de laatste twee jaar met tientallen procenten verlaagd. De tussenpersoon in de zaal kondigde vast aan komend jaar alle lopende overlijdensrisicopolissen (van gezonde mensen) op te zeggen en nieuw te gaan sluiten. "Dat ga ik op feebasis doen en dat gaat mij veel geld opleveren. Dankzij jullie, omdat jullie het zelf niet doen", beet hij de aanwezige verzekeraars (naast Keim ook Lard Friese van NN en Wim Henk Steenpoorte van Reaal) toe.
"Als veel tussenpersonen dit gaan doen, wordt de bestaande portefeuille vanzelf omgezet", beseft Keim. "Dan kunnen we het misschien beter zelf pro-actief doen", zo liet hij na afloop zijn gedachten gaan.

Reageer op dit artikel