nieuws

Zwitserleven: stop op twee hypotheken

Archief

Bij Zwitserleven zijn De Hypotheek van Betere Huize en RenteBasis Hypotheek sinds medio augustus niet beschikbaar voor nieuwe hypotheekverstrekkingen.

 

Voor bestaande klanten blijft wel de mogelijkheid om verhogingen aan te vragen bij deze hypotheekvormen, waarvan NIBC de funding verzorgt.

 

Een week eerder werden de acceptatienormen van beide hypotheken al verscherpt. Voortaan konden nieuwe leningen niet meer op basis van WOZ worden verstrekt. Verder mocht het taxatierapport maximaal drie maanden oud zijn. Een gewaarmerkte (origineel gezien door de adviseur) kopie van de salarisstrook werd verplicht en koopsommen voor aov’s en woonlastbeschermers konden niet meer worden meegefinancierd boven 125% van de executiewaarde.

 

Reageer op dit artikel