nieuws

Young Life in rook opgegaan

Archief

Young Life uit Waalwijk, vorig jaar nog goed voor de 85e positie op AM's ranglijst van intermediairbedrijven, is via een naamswijziging van de aardbol verdwenen.   De naam van het bedrijf werd in oktober 2008 gewijzigd in MYL, waarna het op 11 november (op eigen aanvraag) failliet werd verklaard.   Young Life, dat zich richtte […]

Young Life uit Waalwijk, vorig jaar nog goed voor de 85e positie op AM's ranglijst van intermediairbedrijven, is via een naamswijziging van de aardbol verdwenen.
 
De naam van het bedrijf werd in oktober 2008 gewijzigd in MYL, waarna het op 11 november (op eigen aanvraag) failliet werd verklaard.
 
Young Life, dat zich richtte op de verkoop van studiespaarplannen, telde uiteindelijk nog circa 35 van de eertijds 120 medewerkers. Het bedrijf verkocht producten van het Nationaal Spaarfonds en van Reaal. "Beide producten zijn in de afgelopen jaren terechtgekomen in de hoek van de woekerpolissen", schrijft curator Van Dijk in zijn eerste verslag. Deze producten werden medio 2008 van de markt gehaald. "De Young Life Groep werd daarbij dus geconfronteerd met een opgelegde staking van haar kernactiviteiten." Een zoektocht naar een vervangend product bleef zonder resultaat.
 
In 2007 waren de inkomsten al gedaald tot € 4,4 (5,3) mln en werd er ruim twee ton verlies geboekt. In de zomer van 2008 moesten bij een reorganisatie 35 van de 110 medewerkers vertrekken. Na de omdoping tot MYL vroeg eigenaar Ger de Heus (52) zelf het faillissement aan, toen het bedrijf volgens hem nog nagenoeg schuldenvrij was.

Reageer op dit artikel