nieuws

Werkloosheidsclaims nemen toe bij Cardif

Archief

Koopsom blijft favoriet voor betaling premie   Het aantal schadebetalingen op woonlastenverzekeringen stijgt dit jaar fors, vooral door de oplopende werkloosheid. Cardif heeft dit jaar al meer dan tienduizend schade-uitkeringen gedaan.   Over heel 2008 bleef het totaal aantal claims bij Cardif nog steken op achtduizend, op een portefeuille van circa 500.000 arbeidsongeschiktheids- en werkloosheidspolissen. […]

Koopsom blijft favoriet voor betaling premie
 
Het aantal schadebetalingen op woonlastenverzekeringen stijgt dit jaar fors, vooral door de oplopende werkloosheid. Cardif heeft dit jaar al meer dan tienduizend schade-uitkeringen gedaan.
 
Over heel 2008 bleef het totaal aantal claims bij Cardif nog steken op achtduizend, op een portefeuille van circa 500.000 arbeidsongeschiktheids- en werkloosheidspolissen. De BNP Paribas-dochter maakte onlangs nog bekend dat zijn premieomzet in 2008 met een kwart was gedaald tot € 123 (163) mln. Oorzaak was de inzakkende verkoop van betalingsbeschermingspolissen bij consumptief krediet. Het aantal nieuw gesloten woonlasten-aov's bleef stabiel op ruim twintigduizend; in 2006 verkocht de marktleider er nog veertigduizend.
 
Premies worden nog in hoofdzaak via een eenmalige koopsom betaald. Dat is in 60% van de nieuwe polissen het geval; medio 2007 lag dit aandeel op 88%. Bij 17% van de financieringen worden de premies voor de woonlastendekking maandelijks betaald, tegen 5% twee jaar geleden. Een variant betreft een combinatiepremie: een deel wordt als koopsom voldaan en het restant wordt na 10, 15 of 20 jaar in de vorm van een maandpremie betaald.
 
Bij de nieuwe Hypotheek Opvang Polissen neemt momenteel de looptijd toe (gemiddeld vijf maanden langer dan begin vorig jaar) en stijgt ook het verzekerde bedrag, vooral dat voor de werkloosheidsdekking.

Reageer op dit artikel