nieuws

Vienalis vraagt faillissement aan

Archief

Henk Loer, directeur van Vienalis, heeft besloten het faillissement van Vienalis aan te vragen. “Tegenvallende omzetten in de zomermaanden en grote verschillen in te verwachten provisie en uitbetaalde provisie bij twee verzekeraars hebben ertoe geleid dat Vienalis haar kortetermijnverplichtingen niet meer kan nakomen”, zo luidt de verklaring van Jeffrey Leichel, een van de drie aandeelhouders. Door het faillissement verliezen 22 mensen hun baan.

Vienalis vraagt faillissement aan

"Met de haven in zicht zijn we toch nog gezonken", stelt Leichel. "Het door de aandeelhouders in mei 2009 gemaakte saneringsplan is volledig uitgevoerd." Toen werd het personeelsbestand al van 38 teruggebracht naar 23.

"Met alle crediteuren was overeenstemming bereikt voor het in enkele maanden inlopen van achterstallige betalingen en de vordering van de fiscus (de belangrijkste crediteur) was zelfs door correctieboekingen met ruim 60% teruggebracht. De liquiditeit heeft Vienalis toch nog laten struikelen."

In mei nam interim-directeur Loer het roer over van de drie eigenaren: Anton Eizema, Jeffrey Leichel en Preshaan Gangapersadsing. Leichel verklaarde toen dat "ons klantensegment voor uitvaart- en overlijdensrisicoverzekeringen recessiegevoelig is, omdat veel van onze klanten in de productiesector werkzaam zijn."

Reageer op dit artikel