nieuws

Verzekeringssite vergelijkt minder dan zij claimt

Archief

De autoverzekeringen van Ineas en Verzekeruzelf zitten niet meer in de premievergelijkingen van Verzekeringssite. “Dat is al geruime tijd niet meer het geval”, melden beide aanbieders. De samenwerking is volgens hen beëindigd vanwege de veel te hoge kosten. Toch voerde de vergelijkingssite ze nog op als verzekeraars wiens premie en voorwaarden in de vergelijking zijn opgenomen.

Verzekeringssite vergelijkt minder dan zij claimt

"Consumenten zouden zich ervan bewust moeten zijn dat bij het vergelijken van autoverzekeringen op vergelijkingssites vaak niet de goedkoopste spelers in de markt worden vergeleken", zo stellen Ineas en Verzekeruzelf. Zij wijzen erop dat "vaak juist de grotere verzekeraars worden vergeleken die de dure tarieven van die sites wel willen betalen". Verder zouden sommige aanbieders bij andere sites om technisch redenen niet meegenomen worden in de vergelijking.
"Wees dus gewaarschuwd", is hun boodschap. "De laagste premie op een vergelijkingssite is niet altijd de laagste premie voor de consument." De stelling is dat de goedkoopste verzekeraars zo goedkoop mogelijk willen blijven en dat zou met de hoge kosten die Verzekeringssite rekent onmogelijk zijn.
Uit kostenoverwegingen staakte Univé eerder de samenwerking met Independer en is Polis Direct al enige tijd niet meer te vinden in de vergelijkingen van Verzekeringssite; de naam Polis Direct stond ook nog in de lijst 'vergeleken verzekeraars'.

Reageer op dit artikel