nieuws

‘Vertrouwen in bank belangrijker dan rente’

Archief

Voor mensen die op internet op zoek zijn naar een bank om hun spaargeld onder te brengen blijkt vertrouwen belangrijker te zijn dan de te ontvangen rente. Die conclusie trekt onderzoeksbureau WUA naar aanleiding van de onlangs gehouden Web Performance Scan voor spaarrekeningen.

‘Vertrouwen in bank belangrijker dan rente’

De onderzoeksdeelnemers kregen de opdracht op internet op zoek te gaan naar een spaarrekening voor een inleg van € 17.000 dat vrij opneembaar moest blijven. Daar kwamen in totaal bijna 300 beoordelingen uit over 47 verschillende websites. De site van ING trok de meeste onderzoeksdeelnemers over de streep. Dat had vooral te maken met naamsbekendheid en vertrouwen. SNS, de nummer 2, scoorde lager dan ING op imago en vertrouwen, maar ook de gebruiksvriendelijkheid en informatiewaarde van de website lieten te wensen over. ASN (nummer 3) scoorde op bijna alle deelaspecten hoger dan ING, maar werd door de relatieve onbekendheid slecht gevonden. Van de instellingen met de hoogste rente (MoneYou, Delta Lloyd, TEB, PGGM en Garantibank) haalde alleen MoneYou de top 10. Fortis, Delta Lloyd en PGGM werden tijdens het onderzoek zo vaak weggeklikt dat geen score kon worden berekend.
 
(Foto: Emiel Begthel (links) en Maurits Gockel (midden) van ING ontvangen de resultaten van het onderzoek uit handen van WUA-directeur Klaas Kroezen.)

Reageer op dit artikel