nieuws

Van Velzen: ‘PE-systeem fundamenteel verkeerd’

Archief

Opleidingsdeskundige Dik van Velzen vindt het systeem van permanente educatie in de assurantiebranche fundamenteel verkeerd. “Op de manier waarop het nu is vormgegeven, werkt het niet in het voordeel van de consument.” In een interview in AssurantieMagazine zegt hij deze week dat het PE-systeem “een ingebouwde vertraging heeft, waardoor je als cursist ontwikkelingen moet leren die tenminste een half jaar, maar waarschijnlijk zelfs twee of drie jaar oud zijn”.

Van Velzen: ‘PE-systeem fundamenteel verkeerd’

"Financieel dienstverleners die hun personeel na nieuwe wetgeving onmiddellijk de klas instuurden, moeten nu ook weer gewoon de PE-opleiding betalen en hebben dus geen voordeel van hun snelle reactie. Dat leidt er uiteindelijk toe dat het intermediair op een later tijdstip PE gaat volgen", aldus Van Velzen. "Ook bij het nieuwe PE-programma dat 1 januari 2010 start, lopen ze het risico dat de informatie verouderd of zelfs achterhaald is."

Reageer op dit artikel