nieuws

Univé experimenteert met ‘schadesturing’ in de zorg

Archief

Univé is in Amsterdam gestart met een proef om te kijken in hoeverre de circa tweeduizend Zekur-verzekerden zich laten ‘sturen’ naar door de verzekeraar geselecteerde zorgverleners. Aan de proef doen vijf huisartsenpraktijken mee, een ziekenhuis (het OLVG) en een internetapotheker.

Univé experimenteert met ‘schadesturing’ in de zorg

Amsterdammers met een Zekur-polis, veelal jong en relatief gezond, hoeven geen eigen risico te betalen als ze zich onder behandeling stellen van een van de bovengenoemde zorgverleners, waarmee Univé een contract heeft gesloten. Doel van het experiment is tweeledig, volgens de woordvoerder: "We gaan kijken in hoeverre klanten bereid zijn om over te stappen naar een andere huisarts en zich laten sturen door ze een extraatje aan te bieden. Anderzijds willen we ook onderzoeken in hoeverre huisartsen in staat zijn hun regierol te vervullen in het doorverwijzen van patiënten."
Univé verwacht dat er op deze wijze ketens van zorgaanbieders gaan ontstaan. Als het experiment slaagt, wil de verzekeraar het uitbreiden naar andere steden.

Reageer op dit artikel