nieuws

Uitvaartverzekeraar GUV droogt ‘natte voeten’

Archief

GUV Uitvaartverzekering in Aalten heeft een gapend gat in de solvabiliteit opgelost via een kapitaalinjectie van moedermaatschappij Aurora Uitvaart Beheer. Door de financiële crisis kelderde het vermogen van GUV vorig jaar met zo’n zes ton tot € 58.000. Hierdoor kwam de solvabiliteitsmarge op 17%, waar 100% vereist was. In overleg met De Nederlandsche Bank heeft Aurora daarop bijgesprongen.

Uitvaartverzekeraar GUV droogt ‘natte voeten’

Algemeen directeur Bert van Asselt wijst de sterk gestegen verkoop van uitvaartverzekeringen aan als hoofdoorzaak voor het kortstondige solvabiliteitstekort. "De jaarproductie is sinds het jaar 2000 gegroeid van € 400.000 naar € 8 mln in de laatste twee jaar. Dat legt beslag op de solvabiliteit." De reden voor de gestegen productie is "een andere manier van werken: een belangrijk deel van onze productie komt binnen via onze twintig tussenpersonen". Volgens hem was GUV pas in januari 2009 in staat via moeder Aurora een adequate financiering te vinden. De solvabiliteit werd daardoor op 199% gebracht en ligt inmiddels zelfs boven de 250%.
GUV is in omvang inmiddels de 15e uitvaartverzekeraar van ons land en had in 2008 een premie-omzet van € 1,1 mln. De maatschappij heeft op dit moment 13.000 polissen in de boeken staan.

Reageer op dit artikel