nieuws

TVM gaat met schadevolmachten maatwerk in vervoersmarkt leveren

Archief

‘Acceptatie- en

 

schadeproces

 

geoptimaliseerd’

 

Directeur Arjan Bos van TVM denkt met vier nieuwe schadevolmachten aanzienlijk meer maatwerk te kunnen leveren in de vervoersmarkt.

 

TVM Volmachten tekende onlangs in één keer contracten voor schadevolmachten met Aegon, Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden en moedermaatschappij TVM Verzekeringen.

 

De volmachten betreffen verzekeringen voor goederentransport, werkmaterieel, bedrijfsaansprakelijkheid en brand. Op deze manier kan ook het acceptatie- en schadeproces worden geoptimaliseerd, aldus Bos.

 

Volmachten waren er ook voor Afab, Independer en SNS.

 

Afab

Afab Service Providing kreeg van Delta Lloyd Bank een volmacht voor de acceptatie van hypotheekoffertes. De circa vierduizend bij Afab aangesloten tussenpersonen kunnen hierdoor hypotheekoffertes van Delta Lloyd hierdoor direct bij Afab Intermediair Office in Assen aanvragen.

 

Het intermediair krijgt daardoor eenvoudig toegang tot de hypotheekproducten van Delta Lloyd, stelt Afab. Afab-directielid Vincent Laan verwacht dat beide partijen met de ondertekening van de volmachtovereenkomst hun positie in de hypotheekmarkt kunnen verstevigen.

 

Directeur Erica Blom van Delta Lloyd ziet het verlenen van volmachten als belangrijke voorwaarde voor groei. "Sinds eind 2008 is ons marktaandeel in Nederland met 30% gegroeid tot 1,8%", zegt ze.

 

Independer

Het dit najaar startende volmacht-bedrijf van vergelijkingssite Inde-pender heeft een schadevolmacht van Delta Lloyd ontvangen. Eerder verkreeg Independer al volmach-ten van Aegon en Arag. Directeur Martijn Grasso van het volmacht-bedrijf verwacht nog dit najaar van alle grote met het intermediair samenwerkende verzekeraars volmachten te ontvangen.

 

"We zitten nu midden in de test-fase", zegt Grasso. "Omdat wij wil-len voldoen aan de nieuwste wet-gevingseisen op dit gebied gaan we in één keer volledig digitaal, maar stuiten daarbij wel op een aantal knelpunten die de wetgever kennelijk niet heeft voorzien. De-ze willen we eerst goed onder de knie hebben, voordat wij van start kunnen gaan."

 

SNS Assuradeuren

SNS Assuradeuren heeft een volmacht van verzekeraar Reaal ontvangen voor het product Verzuimzorg Op Maat. Dit bestaat uit de vitaliteit-, arbo-, en reïntegratiediensten, gecombineerd met verzuim-, zorg- en WIA-verzekeringen.

 

Het volmachtbedrijf van SNS Assurantiën bezat al volmachten van Avéro Achmea, Aegon, Arag, DAS, ASR en NN. In Maastricht werken nu nog 26 medewerkers voor SNS Assuradeuren. Door een interne reorganisatie verhuist hun werk binnenkort vrijwel zeker naar Assen. (zie ook AM15, pag. 2)

 

V.l.n.r. Peter van den Broek (Delta Lloyd), Adéle Jeuken ( Delta Lloyd), Martijn Grasso (Independer), Jan-Willem Broekx (Independer), Arnold Barendrecht (Delta Lloyd), Sharon Gerritsen (Independer) en Hans Fako (Delta Lloyd ).

Reageer op dit artikel