nieuws

Transparantieregels nog niet helder voor consument

Archief

De meerderheid van de consumenten weet nog steeds niet dat het intermediair sinds 1 april openheid moet geven over de beloning, zo blijkt uit een peiling van de Consumentenbond onder 1.285 leden. Nog altijd 5% denkt dat financieel advies gratis is.

Transparantieregels nog niet helder voor consument

Van de ondervraagden meent 30% dat de tussenpersoon zelf mag kiezen of hij zijn verdiensten bekendmaakt; 15% denkt dat het intermediair helemaal nooit openheid over zijn beloning hoeft te geven. Eén op de drie respondenten heeft zijn tussenpersoon wel eens gevraagd wat hij aan het advies verdient; de meesten vinden provisietransparantie een goede zaak, al stelt een deel van de consumenten dat zij niet op inzage in de verdiensten zitten te wachten vanwege de vertrouwensband die zij met hun tussenpersoon hebben opgebouwd.

Reageer op dit artikel