nieuws

Topdon (Hypotheek & Co) failliet

Archief

Het Dordtse bemiddelingsbedrijf Topdon, onder meer actief onder de handelsnaam Hypotheek & Co, is op eigen aanvraag failliet verklaard. Curator Aram van Bunge heeft de zes medewerkers ontslag aangezegd.   De hypotheekcrisis heeft het Dordtse bedrijf extra hard getroffen doordat het zich onder meer richtte op de markt van BKR-geregistreerden. Het wegvallen van ELQ als […]

Het Dordtse bemiddelingsbedrijf Topdon, onder meer actief onder de handelsnaam Hypotheek & Co, is op eigen aanvraag failliet verklaard. Curator Aram van Bunge heeft de zes medewerkers ontslag aangezegd.
 
De hypotheekcrisis heeft het Dordtse bedrijf extra hard getroffen doordat het zich onder meer richtte op de markt van BKR-geregistreerden. Het wegvallen van ELQ als belangrijke leverancier was een zware slag.
 
Het vinden van andere leveranciers in crisistijd was niet eenvoudig en de marktkansen kregen een volgende knauw door de publicatie van een boete van toezichthouder AFM. Op zich was de hoogte van de boete nog overkomelijk, aldus de curator, maar de imagoschade was erg groot.
 
In april jl. berichtte de AFM dat aan Topdon een boete van € 6.000 was opgelegd wegens het onvoldoende inwinnen van informatie bij het adviseren over hypothecaire leningen en overlijdensrisicopolissen. De overtredingen zijn geconstateerd tijdens het marktbrede onderzoek naar hypotheekadviezen dat de AFM in 2007 heeft uitgevoerd.
 
De AFM onderzocht in totaal zeventien adviezen van Topdon. In negen adviezen, over de periode van januari tot oktober 2007, zijn in totaal veertien overtredingen geconstateerd.

Reageer op dit artikel