nieuws

Stamgast Carola van der Meeren

Archief

Carola van der Meeren, inmiddels al meer dan twintig jaar actief in verzekeringen, is bij Bruns ten Brink Assuradeuren benoemd tot verkoopmanager. Zij is verder bestuurslid van de Amsterdamse assurantieclub ABC en bij de Federatie van Assurantieclubs bestuurslid Opleidingen.

 

Wat is je achtergrond?

Geboren op 2 november 1968 in Vogelenzang (Bloemendaal). Ben gehuwd met mijn jeugdliefde Luuk en wij hebben samen een dochter van 10, Anne. Op 19-jarige leeftijd begon mijn carrière in de verzekeringsbranche als particulier adviseur. Later was ik mkb-adviseur, waarna ik mij specialiseerde in pensioenverzekeringen.

 

Wat was je mooiste jeugdvakantie?

Met mijn ouders – die allebei nog leven en van hun pensioen genieten – ging ik elk jaar kamperen aan het Gardameer in Italië. Heerlijke vakanties, veel waterskiën en zwemmen. Toen ik oog kreeg voor de Italiaanse jongens in het dorp vond ik het motorrijden in de bergen met hen erg leuk en spannend. Uiteraard zonder helm!

 

Wat is de volgende vakantiebestemming?

Kamperen op de camping in Italië waar ik met mijn ouders kwam en daarna naar Zwitserland om te wandelen.

 

Voor welk beroep was je eigenlijk voorbestemd en waarom ben je daar niet in terechtgekomen?

Ik wilde vanaf de basisschool al secretaresse worden en dan vooral internationaal. In de tijd dat ik mijn opleiding bij Schoevers afrondde, was het met de werkgelegenheid zeer somber. Ik had het geluk dat een onroerendgoedhandelaar (toen nog een vies woord bij de NVM-makelaars) op zoek was naar een secretaresse.

 

De directeur leerde mij in een snel tempo boekhouden en ik werd op pad gestuurd om appartementen te verkopen. De kopers hadden ook een hypotheek nodig en uiteraard verzekeringen. Men vroeg of ik dit kon regelen. Toen ik op kantoor die vraag stelde, was het antwoord van de directeur: ‘Prima idee! Gewoon doen!’

 

Snel daarna haalde ik mijn Assurantie C-diploma. In de jaren die hierop volgden, haalde ik nog veel diploma’s en werd ‘Verzekeringsspecialist van het jaar’ in 2002.

 

Waarvan heb je de laatst keer kippenvel gekregen?

Het vreselijke bericht dat een klasgenootje van mijn dochter ongeneeslijk ziek is.

 

Wat is je leukste of meest bijzondere hobby?

Motorrijden, maar zeker ook zwemmen.

 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?

Kaasplankje met een heerlijke rode port.

 

Waar hebben we de grootste kans jou op zaterdagmiddag tegen te komen?

In mijn tuin.

 

En op zondag?

In het zwembad, waar ik elke zondagmorgen 2 kilometer zwem.

 

Wie mag er bij jou thuis een hapje mee-eten?

Karen Romme. Deze vrouw schrijft boeken en geeft presentaties die gebaseerd zijn op haar eigen ervaring en dus niet, zoals ik doorgaans zie, vanuit theoretische (reken)modellen. Ze dankt haar succes aan zichzelf en niet aan dat van een ander! Wat zij vertelt tijdens haar bijeenkomsten blijft je bij!

 

Wat is volgens jou de beste popsong aller tijden?

‘Holding Back the Years’ van Simply Red.

 

Welk land kies je bij gedwongen emigratie?

Italië, het klimaat, de natuur en de manier van leven past geheel bij mij.

 

Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden?

Valentino Rossi, die tijdens de TT van Assen dit jaar zijn 100e

 

Grand Prix won.

 

Wat in de branche had je liever willen missen?

Het moment dat er besloten is om tarieven/producten te maken die volledig voorbij gaan aan het principe van verzekeren (een premie vaststellen op basis van het te verzekeren risico en de kans op schade). Deze basisgedachte is in sommige gevallen ver te zoeken, of soms helemaal verdwenen.

 

Waar ben je over vijf jaar mee bezig?

Met het opleiden en/of begeleiden van mensen die beginnen of al werkzaam zijn in de assurantiebranche. Of het nu gaat om commercie of ontwikkelen/verbeteren van producten is mij om het even. Mijn wens is om mijn jarenlange ervaring en vakkennis te delen. En nu eens niet vanuit boeken maar vanuit de praktijk. Ik wil ondersteuning geven, die ik zelf vaak miste.

 

 

Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen?

Italiaans leren en een boek schrijven!

 

Reageer op dit artikel