nieuws

Schadepolissen brengen Rabobanken kleine groei

Archief

De circa 150 lokale Rabobanken hebben zich op assurantiegebied hersteld van een mager 2008, waarin de provisieomzet uit assurantiebemiddeling met 6% was afgenomen tot € 354 mln. In de eerste helft van 2009 trekt de omzet weer licht aan, dankzij de schadeverzekeringen.

Schadepolissen brengen Rabobanken kleine groei

"In de eerste helft van 2009 hebben de lokale Rabobanken meer schadeverzekeringen verkocht", meldt de bank in het halfjaarbericht. "De goede samenwerking met Interpolis droeg bij aan de groei van het aantal Alles in één Polissen en ZorgActief Polissen." De assurantieprovisie namen bij de marktleider op dit terrein per saldo met slechts 1% toe tot € 186 mln. De bescheiden groei is te wijten aan de levensverzekeringen, die maar voor minder dan 15% van de inkomsten zorgen. Echter, de provisieomzet uit levenpolissen daalde met liefst € 5 mln.
Rabobank Groep behaalde als geheel in de eerste zes maanden van dit jaar een winst van € 1,3 mld "ondanks zware economische omstandigheden". Topman Piet Moerland voorziet voorlopig "nog geen economische zomer".

Reageer op dit artikel