nieuws

Rabo wil af van fusie Eureko

Archief

Rabobank wil af van de voorgenomen fusie met verzekeraar Eureko. De coöperatieve bank vindt het niet langer in zijn strategie passen om vooral verzekeringsproducten te moeten aanbieden uit eigen huis. Dit stellen bronnen in de financiële sector.

Rabo wil af van fusie Eureko

Rabobank en Eureko spraken in 2005 af om op termijn met elkaar te fuseren en daarmee veruit de grootste bank-verzekeraar van Nederland te creëren. De voorgenomen fusie werd echter steeds uitgesteld omdat Rabobank vreesde zijn hoge kredietbeoordeling kwijt te raken. Nu wil Rabo er, volgens de bronnen, definitief vanaf.

De voorgenomen fusie werd in 2005 bezegeld door Rabobank-dochter Interpolis aan Eureko te verkopen in ruil voor een aandelenbelang. Rabo houdt in totaal 39% in Eureko.

(Het Financieele Dagblad, pag. 1)

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

Bestuur Optas mag blijven zitten

(Het Financieele Dagblad, pag. 3)

 

Achmea zoekt hoger opgeleiden met handicap

(De Telegraaf, pag. 29) 

Reageer op dit artikel