nieuws

Premie beroepsaansprakelijkheid Britse tussenpersonen omhoog

Archief

Britse tussenpersonen kunnen een verhoging van de premie voor hun beroepsaansprakelijkheidsverzekering tegemoet zien. Onder invloed van de economische crisis neemt het aantal claims namelijk snel toe. Volgens QBE, een van de marktleiders onder de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraars, is het aantal claims in 2008 met 25% gestegen en is de toename dit jaar opnieuw 20% tot 25%.

Premie beroepsaansprakelijkheid Britse tussenpersonen omhoog

"In deze recessie zien we dat verzekeraars de teugels bij de schadebehandeling aantrekken en zonder enige twijfel meer claims afwijzen. Dat leidt er onvermijdelijk toe dat klanten bij hun tussenpersoon aankloppen", zo verklaart intermediairorganisatie Biba de ontwikkeling.
QBE verwacht dat een premiestijging van 10% tot 20% noodzakelijk is; ook AIG en Zurich kondigen premieverhogingen aan. Dit zal vooral makelaars treffen die zich in de zakelijke markt bewegen.
Biba raadt het intermediair aan alle klantcontacten goed vast te leggen. "Heel vaak is de klant gewaarschuwd voor bijvoorbeeld onderverzekering, maar als de tussenpersoon dat achteraf niet kan bewijzen, zit hij in een benarde positie."

Reageer op dit artikel