nieuws

Persoonlijkheden

Archief

Karin van der Weijst (40) is onlangs in dienst getreden bij HDI-Gerling als directeur Motorrijtuigenverzekeringen. Voorheen was zij hoofd Schade Aansprakelijkheid-/CAR-/Brandverzekeringen bij Aon.

 

Herman Jaakke (63), afdelingsdirecteur Aansprakelijkheids- en Overige Variaverzekeringen heeft zijn taken overgedragen aan de 53-jarige Hans Feldman. Jaakke vervult nu binnen de afdeling de initiërende rol met betrekking tot Relatie Management. Feldman blijft, naast zijn taken als afdelingsdirecteur, verantwoordelijk voor Aansprakelijkheid Acceptatie.

 

Towers Perrin heeft Robert Leenes (43) aangesteld als senior consultant. In die functie adviseert hij ondernemingen en pensioenfondsen op het gebied van pensioenen. Leenes werkte de afgelopen 15 jaar in diverse vermogensbeheerfuncties bij ondermeer Mn Services, Aegon en TKP.

 

Niels Hovestad (40) is begonnen als directeur Marketing en Communicatie bij VVAA. Hij gaat leiding geven aan een nieuwe afdeling die alle marketing- en communicatieactiviteiten centraal gaat organiseren en aansturen. Hovestad was senior marketingmanager bij Deloitte. Daarvoor werkte hij onder meer bij KPN Mobile en ING Real Estate.

 

Frans Willigenburg wordt per 1 september manager Marketing & Sales bij Munters Nederland.

 

Hij komt van Nationale-Nederlanden waar hij werkzaam was als accountmanager en verantwoordelijk was voor het opbouwen en beheren van Direct Herstel, herstel in natura.

 

Pensioenfonds PGGM heeft per 1 november een nieuwe CFO in de persoon van Paul Loven (52). Hij is nu nog lid van de raad van bestuur van Van Lanschot Bankiers, verantwoordelijk voor financiële zaken, compliance, risicobeheer en ICT. Tussen 1981 en 2005 werkte hij in diverse functies voor ABN Amro.

 

Jacques Koenen is de nieuwe financieel directeur van CZ in Tilburg. Hij volgt Frank Schalkwijk op die leiding gaat geven aan het Actuariaat binnen de divisie Financiën van CZ.

 

Koenen was hoofd van de Interne Accountants Dienst bij CZ. Daarnaast is hij directeur van de accountantsopleiding van de Universiteit van Maastricht.

 

Joop Ris gaat na ruim 43 jaar actief te zijn geweest in de assurantiebranche per 1 september met pensioen. Hij begon in 1965 bij R. Mees & Zoonen Assurantiën. Vervolgens werkte hij 25 jaar bij Eykensluyters & Tromp en Kroller & Co. Makelaardij. In 1991 ging hij naar Credit Lyonnais Bank voor de commerciële opbouw van het assurantiebedrijf van de Bank Daarna was hij zes jaar actief als zelfstandig consultant en sinds 2001 werkt hij bij Kok Assurantiën.

 

In AM 15 is een fout geslopen in een bericht over een benoeming bij Allianz. Hier had moeten staan:

 

Michiel van Houten (53) is benoemd tot coördinator Grote en Internationale Schaden op de afdeling Zakelijke Schaden. Hiervoor was hij hoofd van de afdeling Brand-, Transport en Technische Verzekeringsschaden.

 

Overleden

 

Begin deze maand is plotseling overleden Ruud Noorlander (49), hypotheekadviseur bij ING in het rayon Rotterdam Zuid & Eilanden.

 

Noorlander startte ooit bij RVS, was daarna bij ING betrokken bij het project Parel en vervolgens bij Postbank Advies en ING Hypotheken.

 

Reageer op dit artikel