nieuws

Overeenstemming Aegon en bonden over sociaal plan

Archief

Aegon en de vakorganisaties hebben een principeakkoord bereikt over een sociaal plan dat met terugwerkende kracht ingaat op 1 mei 2009 en loopt tot 1 mei 2010.

 

Uitgangspunt is dat boventallige medewerkers ‘van baan naar baan’ worden bemiddeld.

 

Van de medewerkers wordt gevraagd om onder professionele begeleiding een plan van aanpak op te stellen, waardoor zij zelf de regie houden over het vinden van ander werk. Een begeleidingscommissie, waarin vertegenwoordigers van Aegon en de vakorganisaties zitting hebben, kan op verzoek toetsen of zowel Aegon als de betrokken medewerker voldoende heeft gedaan om een andere baan te vinden.

 

In het nieuwe sociaal plan is verder vastgelegd dat er een onderzoek komt naar de mogelijkheid van een bijzondere regeling om ouderen aan het werk te houden en dat medewerkers een keer in de drie jaar een employabilitytraining kunnen volgen. Wie een nieuwe baan vindt, krijgt van Aegon een ontslagvergoeding mee, gebaseerd op de kantonrechtersformule van vóór 1 januari 2009.

 

Reageer op dit artikel