nieuws

Optima bundelt kracht met Huis & Hypotheek

Archief

Slechte markt

Volgens Dekker is de andere reden voor samenwerking het toevoegen van waarde aan de inkoopformules van beide bedrijven. "Provisies maken voor deelnemers aan die formules straks geen onderscheid meer. Marketing kan die rol overnemen. Wij moeten zorgen dat die deelnemers aan klanten komen." Hij denkt synergievoordeel te halen door investeringen, bijvoorbeeld in crm-systemen, over een groter volume te delen.
 
Kempers wijst verder op de slechte hypotheekmarkt als een belangrijke aanleiding om met elkaar om de tafel te gaan zitten. "We zien voorzichtige tekenen van herstel, maar ik verwacht na de zomer een nieuwe teruggang in het vertrouwen bij de consument. Het zal nog wel een jaar duren voordat er echt herstel optreedt."
 
Reeks overnames
Optima-directeur Dekker heeft eerder de wens uitgesproken de concurrentie te willen aangaan met ketens als De Hypotheker en De Hypotheekshop. Met dat doel heeft Optima de laatste jaren diverse bedrijven en formules overgenomen, zoals Sorgeloos, HypoHuis, De Hypotheekwinkel, Attentiv en ATP Hypotheken.
 
Huis & Hypotheek werd vorig jaar door InterfinanceNed overgenomen van Niek Nusmeijer, Walter ten Hoor en Joan ten Hoor. Directeur Paul Klijn werd onlangs opgevolgd door Rene Nagelhout. De hypotheekketen telt circa 70 vestigingen, maar zag dit jaar al zes kantoren failliet gaan.
 
Serviceprovider InterfinanceNed, ook eigenaar van de keten Het Nationale HypotheekHuis (11 vestigingen), zegt in hypotheken een marktaandeel van 2,2% te hebben. Optima was vorig jaar goed voor een omzet van € 15,5 mln uit hypotheekbemiddeling.

Reageer op dit artikel