nieuws

Opnieuw kantoor Huis & Hypotheek failliet

Archief

De rechtbank in ‘s-Hertogenbosch heeft vrijdag het faillissement uitgesproken over de vennootschappen P. de Ruiter Beheer, P. de Ruiter Assurantiën en P. de Ruiter Hypotheken. De laatste was franchisenemer van Huis & Hypotheek. Met het bankroet van de vestiging Eindhoven heeft Huis & Hypotheek nu in één jaar tijd zes franchisekantoren in een faillissement zien eindigen.

Opnieuw kantoor Huis & Hypotheek failliet

"We waren al overeengekomen afscheid van elkaar te nemen", zegt Huis & Hypotheek-directeur René Nagelhout over franchisenemer Peter de Ruiter. Hij meent dat andere franchiseketens vanuit de centrale organisatie meer kunnen bijsturen dan Huis & Hypotheek kan. "Bij ons is alles van de ondernemer zelf." Dat zou verklaren waarom de keten veel meer faillissementen laat noteren dan andere ketens. De Ruiter valt hem daarin bij: "Dit heeft zeker niet aan Huis & Hypotheek gelegen."
Volgens De Ruiter is de omzet door de magere hypotheekmarkt te ver teruggevallen. "Hier in Eindhoven staan inmiddels 2.300 woningen te koop; er is nagenoeg geen handel." Zijn 1.800 klanten tellende schadeportefeuille van Fimaro had De Ruiter begin dit jaar verkocht aan Geld & Woning Verzekeringen in Eindhoven. Door het faillissement verliezen twee mensen hun baan.

Reageer op dit artikel